Cotlet de porc cu ierburi
PrinteazaCotlet de porc cu ierburi din: cotlet de porc, cartofi, usturoi, cimbru, piper, sare.
- 1-1,5 cotlet de porc fara os
- 4 cartofi mari
- 4-5 catei de usturoi
- cimbru
- piper negru boabe
- sare
- piper
Mod de preparare:
Impaneaza cotletul cu feliuţe de usturoi şi leagă-l cu sfoară alimentară. Taie cartofii în cuburi. Aşază-i în tavă, iar în mijloc pune cotletul. Presară cimbru şi piperul zdrobit un pic în mojar. Sărează şi stropeşte cu ulei (cel mult două linguri) carnea şi cartofii.
Toarnă apă cât să se vadă puţin cartofii şi dă la cuptorul încins, la foc iute, 10-15 minute. Dă focul mai încet (potrivit), stropeşte friptura cu sos din tavă şi lasă 40 de minute. Stropeşte carnea din când în când. Serveşte preparatul fierbinte, cu vin alb sau roşu şi crenguţe de cimbru verde deasupra.
Cotlet de porc cu ierburi
Pofta buna!