Ruladă, din carne de miel
PrinteazaRuladă din carne de miel din: carne de miel, vin, oua, morcovi, ciuperci, mustar, condiment, sare, piper, lipii, ceapa, marar si cascaval.
- 1 kg carne de miel
- 1 pahar de vin alb
- 3 oua
- 2 morcovi potriviti ca marime
- 200 g ciuperci
- 1 lingura mustar
- 1 cub condiment
- sare
- piper dupa gust
- 2 lipii mai groase
- 2 cepe
- 1 legatura de marar
- cascaval
Mod de preparare:
Toci carnea în maşina de tocat cu sită fină şi o înăbuşi circa 15 minute. Fierbi 2 ouă timp de 3 minute, iar după ce s-au fiert le pui sub jet de apă rece şi le cureţi de coajă. De asemenea şi morcovii îi cureţi şi îi fierbi 20 de minute în apă.
Condimentezi carnea cu un condiment, adaugi piper, 1 ou nefiert şi un pahar de vin alb. înăbuşi ciupercile cu ceapa şi puţină apă, până se înmoaie. întinzi lipia şi pui peste ea umplutura formată din carne, ouăle tăiate sferturi, mărarul tocat, morcovii tăiaţi mărunt, muştarul, ciupercile şi ceapa.
Rulezi şi dai totul în cuptorul încins bine, pentru 30 de minute. Serveşti cu caşcaval ras şi smântână deasupra.
Ruladă, din carne de miel
Pofta buna!