Tarta cu ceapa, branza si bacon
PrinteazaTarta cu ceapa, branza si bacon din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, branza dulce, oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 150 g unt
- 100 ml apa
- sare
pentru umplutura:
- 400 ml smantana
- 150 g bacon
- 400 ml branza dulce
- 3 oua
- 200 g cascaval ras
- 1 lingura cu ulei
- 1 lingura zahar pudra
- 2 cepe
- chimen
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, untul moale îl amesteci cu făina şi sarea, în care adaugi apoi apa, puţin câte puţin. Amesteci bine, frămânţi puţin şi întinzi aluatul. Aşezi foaia în forma de tartă.
Pentru umplutură, tai ceapa tăiată mărunt şi o căleşti în ulei, adaugi zahărul şi îl caramelizezi. Apoi pui ceapa peste aluat, în tavă. Căleşti baconul bine şi îl laşi deoparte. Baţi ouăle şi le amesteci cu laptele şi smântână, adaugi sare, piper şi chimen.
Torni compozitia in forma de tarta, presari bacon si dai la cuptor 25 de minute.
Tarta cu ceapa, branza si bacon
Pofta buna!