Carne de vita la gratar
PrinteazaCarne de vita la gratar din: file de carne de vita, ulei vegetal, vin, verdeata, praz, sare si piper.
- 1 kg file de carne de vită
- 3 linguri de ulei vegetal
- 2 linguri de vin sec
- ½ mănunchi de verdeaţă
- 1/3 praz
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
La prepararea acestui fel de mîncare se foloseşte file din carne de vită sau viţel (marginea groasa cu diametrul de macră mare). Carnea se curăţă de pelicule şi se taie cam de 6-7 cm, fără să se bată, cu un cuţit subţire sau cu o andrea se fac cîteva împunsături, se face ruladă, se unge cu ulei vegetal, se sărează, se piperează, se stropeşte cu vin şi se lasă să se marineze 1,5-2 ore, adăugîndu-se verdeaţa, prazul.
Fileul se îmbracă pe un ac pentru frigărui şi se frige pe reţeaua încinsă a grătarului, unsă cu slănină afumată, se întoarce periodic pe toate părţile ca să se prăjească uniform. Se poate servi cu garnitura la alegere sau cu mujdei.
Carne de vita la gratar
Pofta buna!
Mi-ai dat o idee, ca n-am mancat pana acum vita la gratar