Curry cu carne de miel
PrinteazaCurry cu carne de miel din: ulei de floarea soarelui, ceapa, stafide, ghimbir, nuci, ardei iute, pasta de rosii, iaurt, carne de miel, concentrat de legume, orez basmati, sofran.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 cepe mari, tocate marunt
- 50 g stafide
- 40 g ghimbir, taiat felii
- 30 g nuci caju si migdale
- 1 ardei iute, taiat felii
- 2 linguri praf de curry
- 2 linguri pasta de rosii
- 250 ml iaurt natural
- 500 g carne de miel, taiata cuburi
- 500 ml concentrat de legume
- 250 g orez basmati, clatit
- un praf de sofran, inmuiat in 2 linguri apa fierbinte 5 minute
Mod de preparare:
Intr-un vas incinge 2 linguri ulei si prajeste ceapa 10-15 minute, pana cand se rumeneste.
Adauga stafidele si prajeste 2 minute. Pastreaza deoparte o treime iar restul marunteste impreuna cu ghimbirul, usturoiul, nucile, ardeiul, pasta de curry, pasta de rosii si iaurtul, pana obtii o pasta.
Incinge uleiul ramas si prajeste carnea pana cand se rumeneste uniform. Adauga pasta si fierbe 2 minute, amestecand.
Adauga 200 ml apa si lasa sa clocoteasca la foc mic, acoperit 1 ora, pana cand carnea se patrunde.
Cand carnea este aproape gata, fierbe orezul cu concentratul, amestecand o data.
Adauga sofranul si apa lui, copera vasul cu capac si lasa sa stea pe foc 10 minute.
Opreste flacara, lasa sa stea 3 minute si apoi ia capacul si afaneaza cu furculita.
Serveste cu carnea, presarat cu ceapa si stafidele pastrate deoparte.
Curry cu carne de miel
Pofta buna!