Curry cu carne de miel

Printeaza

Curry cu carne de miel din: ulei de floarea soarelui, ceapa, stafide, ghimbir, nuci, ardei iute, pasta de rosii, iaurt, carne de miel, concentrat de legume, orez basmati, sofran.

 

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 cepe mari, tocate marunt
  • 50 g stafide
  • 40 g ghimbir, taiat felii
  • 30 g nuci caju si migdale
  • 1 ardei iute, taiat felii
  • 2 linguri praf de curry
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 250 ml iaurt natural
  • 500 g carne de miel, taiata cuburi
  • 500 ml concentrat de legume
  • 250 g orez basmati, clatit
  • un praf de sofran, inmuiat in 2 linguri apa fierbinte 5 minute

 

Mod de preparare:

Intr-un vas incinge 2 linguri ulei si prajeste ceapa 10-15 minute, pana cand se rumeneste.

Adauga stafidele si prajeste 2 minute. Pastreaza deoparte o treime iar restul marunteste impreuna cu ghimbirul, usturoiul, nucile, ardeiul, pasta de curry, pasta de rosii si iaurtul, pana obtii o pasta.

Incinge uleiul ramas si prajeste carnea pana cand se rumeneste uniform. Adauga pasta si fierbe 2 minute, amestecand.

Adauga 200 ml apa si lasa sa clocoteasca la foc mic, acoperit 1 ora, pana cand carnea se patrunde.

Cand carnea este aproape gata, fierbe orezul cu concentratul, amestecand o data.

Adauga sofranul si apa lui, copera vasul cu capac si lasa sa stea pe foc 10 minute.

Opreste flacara, lasa sa stea 3 minute si apoi ia capacul si afaneaza cu furculita.

Serveste cu carnea, presarat cu ceapa si stafidele pastrate deoparte.

 

Curry cu carne de miel

Curry_cu_carne_de_miel

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.