Reteta tradițională de Biftec Tartar din: carne de vita, muștar Dijon, sos Worcestershire, ceapa rosie, castraveti murati, capere, sare, piper, galbenus de ou, patrunjel Biftec Tartar, cunoscut și sub numele de Steak Tartare sau Tartare de Boeuf în limba franceză, este o mâncare crudă din carne de vită tocată fin, condimentată și amestecată cu diverse […]
File de porc la gratar
PrinteazaFile de porc la gratar din: muschi de porc, ulei vegetal, vin, usturoi, slanina afumata, sare si piper.
Ingrediente:
- 2-4 buc. de muşchi de porc
- 2-3 linguri de ulei vegetal
- 4 linguri de vin de masă
- 4-5 căţei de usturoi
- 100 g de slănină afumată
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
În carnea spălată, curăţată de tendoane şi pelicule se fac incizii de-a lungul fibrelor muşchiului şi puneţi în ele căţei de usturoi.
Dacă carnea nu este grasă, puneţi în locurile inciziilor slănină afumată, tăiată ca tăieţeii.
Stropiţi muşchiul cu vin, ulei vegetal, sare, piper, lăsaţi să se marineze 30-50 de minute.
Muşchiul marinat puneţi-l pe ace de frigărui şi prăjiţi-l pe reţeaua încinsă unsă cu slănină.
Întoarceţi periodic carnea, ca să se prăjească uniform. Serveti cu ganitura la alegere si mujdei.
File de porc la gratar
Pofta buna!
Fenicul – Beneficii pentru sanatate si retete
Fenicul – Beneficii pentru sanatate si retete. Feniculul (Foeniculum vulgare) este o plantă aromatică cu frunze și semințe comestibile, folosite de secole în bucătărie și în medicina tradițională pentru proprietățile sale benefice pentru sănătate. Beneficii pentru sănătate: Digestie îmbunătățită: Feniculul este cunoscut pentru proprietățile sale carminative și antispasmodice, care pot ajuta la ameliorarea disconfortului gastric, […]