Panacota cu vanilie si ciocolata
PrinteazaPanacota cu vanilie si ciocolata din: frisca, lapte, zahar, ciocolata, esenta de vanilie, gelatina si frunze de menta.
- 500 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- 100 g zahar
- 200 g ciocolata
- esenta de vanilie
- gelatina
- frunze de menta
Mod de preparare:
Punem 1 plic de gelatină în lapte, pentru a se dizolva. Punem frişca şi zahărul pe foc mic. Nu lăsăm să clocotească, amestecăm încontinuu 1 minut. Adăugăm laptele cu gelatină şi esenţa de vanilie. Turnăm compoziţia în cupe, pentru a se răci.
Topim ciocolata pe baie de abur şi o amestecăm cu 2 linguri de lapte. Turnăm ciocolată în 2 farfurii şi punem deasupra panacotta. Ornăm cu frunze de mentă şi bucăţele de ciocolată.
Panacota cu vanilie si ciocolata
Pofta buna!
Mmmmm, ce pofta mi-ai facut