Briose cu crema
PrinteazaBriose cu crema din: faina, zahar, praf de copt, bicarbonat, sare, margarina, banane, oua, zahar, mascarpone si frisca.
Ingrediente:
(1 cana=250ml)
- 1 1/2 cana faina
- 3/4 cana zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 praf de sare
- 125 g margarina
- 4 banane
- 2 oua
crema:
- 100 g zahar
- 250 g mascarpone
- 200 ml frisca
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se tapetează cu suporturi de hârtie adânciturile unei forme de brioşe.
Se amestecă într-un castron făina cu zahăr, praf de copt, bicarbonat şi sare.
Se amestecă margarina cu banane pasate şi ouă şi se adaugă la amestecul de făină.
Se înglobează, se repartizează în forme şi se coace 25 min. Apoi se lasă să se răcească brioşele.
Pentru cremă, se topeşte zahărul la foc mijlociu, se toarnă apoi pe o foaie de hârtie de copt şi se nivelează astfel încât să rezulte un strat subţire, care se lasă să se întărească.
Se sparge bucăţele: o parte se înglobează în mascarpone; se bate apoi împreună cu frişca.
Se şpriţează pe brioşe şi se decorează cu restul de caramel.
Briose cu crema
Pofta buna!
Incoming search terms:
- briose cu crema de mascarpone