Ruladă de curcan cu spanac si nucsoara
PrinteazaRuladă de curcan cu spanac si nucsoara din: spanac, ulei de masline, ceapa, supa clara de legume, piept de curcan, pesmet, ulei, sare, piper si nucsoara.
- 300 g spanac
- putin ulei de masline
- 1 ceapa mica
- putina supa clara de legume
- 600 g piept de curcan (bucata intreaga)
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri ulei
- 125 ml supa clara de pasare
- sare
- piper
- nucsoara rasa
Mod de preparare:
Se curăţă spanacul şi se înăbuşă, împreună cu ceapa tocată, în puţin ulei de măsline, se sţinge cu supa clară de legume şi se mai fierbe puţin.
Pieptul de curcan se despică incomplet şi se desface ca o felie mare, la nevoie se mai aplatizează cu ciocanul de bătut şniţele. Se condimentează cu sare şi piper, apoi se aşază deasupra spanacul, se condimentează şi se presară cu pesmet.
Apoi se rulează şi se leagă cu sfoară de bucătărie. Se condimentează şi la suprafaţă. Se încinge uleiul şi se rumeneşte rulada pe toate părţile.
Se toarnă apoi supa clară de pasăre, se acoperă cu capac; se lasă la foc mic cca 45 min. Apoi se scoate din vas şi se lasă să se răcească. Se tranşează în felii şi se aranjează pe un platou.
Ruladă de curcan cu spanac si nucsoara
Pofta buna!