Ardei cu legume

Printeaza

Ardei cu legume din: ardei grasi, telina, morcovi, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar.

Ingrediente:Ardei_cu_legume

  • 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni)
  • 1 telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 100 g orez cu bob rotund
  • ulei
  • sare
  • piper
  • marar (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Toaca mărunt ceapa. Dă pe răzătoarea mare ţelina şi mor­covii. Incinge patru linguri cu ulei într-o crăticioară şi căleşte legumele până ce se auresc. Adaugă orezul şi două căni cu apă. Lasă la fiert 15-20 de minute, până ce se leagă orezul.

Potriveşte de sare şi piper şi dă la rece. Intre timp, spală şi curăţă ardeii de se­minţe. Căleşte-i uşor într-o tigaie vreo două minute şi ţine-i acoperiţi alte trei minute (trebuie să devină maleabili, nu să se înmoaie!).

Lasă-i să se răcească, apoi umple-i cu compoziţia de legume. Presară mărar. Sunt delicioşi călduţi, dar şi reci, ca antreu.

Ardei cu legume

Ardei_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.