Ardei cu legume
PrinteazaArdei cu legume din: ardei grasi, telina, morcovi, ceapa, orez, ulei, sare, piper, marar.
- 4 ardei grasi (2 rosii, 2 galbeni)
- 1 telina
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 100 g orez cu bob rotund
- ulei
- sare
- piper
- marar (pentru decor)
Mod de preparare:
Toaca mărunt ceapa. Dă pe răzătoarea mare ţelina şi morcovii. Incinge patru linguri cu ulei într-o crăticioară şi căleşte legumele până ce se auresc. Adaugă orezul şi două căni cu apă. Lasă la fiert 15-20 de minute, până ce se leagă orezul.
Potriveşte de sare şi piper şi dă la rece. Intre timp, spală şi curăţă ardeii de seminţe. Căleşte-i uşor într-o tigaie vreo două minute şi ţine-i acoperiţi alte trei minute (trebuie să devină maleabili, nu să se înmoaie!).
Lasă-i să se răcească, apoi umple-i cu compoziţia de legume. Presară mărar. Sunt delicioşi călduţi, dar şi reci, ca antreu.
Ardei cu legume
Pofta buna!