Turtite cu mac
PrinteazaTurtite cu mac din: franzela, oua, lapte, faina, praf de copt, rom, sare, apa, mac, galbenusuri, zahar, miere, lamaie si zahar vanilat.
- 1 franzela mai tare
aluatul:
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 250 g faina
- 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat
- 50 ml rachiu, rom sau cognac
- sare
umplutura:
- 150 ml apa
- 200 g mac
- 2 galbenusuri
- 5 linguri zahar
- 2 linguri miere
- 1 lamaie
- 50 g zahar vanilinat pentru ornare
Mod de preparare:
Pentru aluat, bateţi gălbenuşurile cu laptele, sarea, rachiul, făina şi praful de copt. Când amestecul este omogen, adăugati albuşurile bătute spumă.
Pentru umplutură, puneţi la fiert apa, zahărul, mierea, coaja rasă şi zeama de lămâie şi luaţi vasul de pe foc când obţineţi un amestec mai îngroşat. Adăugaţi macul, amestecaţi bine şi apoi, pe rând, puneţi gălbenuşurile. Lăsaţi la răcit.
Tăiaţi franzela în felii, ungeţi jumătate din ele cu umplutură rece, puneţi deasupra o felie de franzelă neunsă şi presati-o puţin ca să se lipească de cealaltă. Treceţi feliile astfel pregătite prin aluat şi prăjiţi-le pe amândouă părţile în ulei. Presăraţi-le cu zahăr vanilat înainte de a le servi.
Turtite cu mac
Pofta buna!