Mămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe
PrinteazaMămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe din: malai, sare, apa, untura, ulei, fasole boabe, ceapa, morcov, patrunjel, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, foi de dafin, verdeata si ulei.
pentru mamaliguta:
- 300 g malai
- 1 praf de sare
- 1 cana apa
- 1 lingura untura
- ulei
pentru mancarica:
- 250 g fasole boabe
- radacinoase: ceapa, morcov, patrunjel, pasta de rosii
- condimente: sare, piper, cimbru, 2 foi de dafin
- verdeata
- 1 ceasca ulei (untura)
Mod de preparare:
Faci o mămăligă obişnuită din cantităţile de mai sus şi, când e gata, o iei cu lingura şi o aşezi în formele dorite, unse mai întâi cu untură sau ulei.
Mâncărică de fasole:
Pui de cu seară fasolea la înmuiat, apoi o fierbi a doua zi, schimbând de mai multe ori apa. In ultima apă adaugi rădăcinoasele, curăţate şi tocate cubuleţe, condimentezi şi laşi să fiarbă. Intr-o tigaie căleşti în ulei încins două cepe tocate mărunt, pui pasta de roşii, apoi adaugi fasolea fiartă.
Olaşi să scadă şi să formeze un sos legat. Presari şi verdeaţa. Cu această mâncărică umpli formele de mămăliguţă, aşezi alături murături de sezon şi serveşti preparatul cât e fierbinte. Se poate servi si cu cateva feliute de bacon prajite.
Mămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe
Pofta buna!
Buna mancarica de fasola