Miel cu mămăligută
PrinteazaMiel cu mămăligută din: pulpa de miel, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, unt, sare, piper, malai, sare, unt si telemea de oaie.
- 1 pulpa de miel
- 1 ceapa tocata marunt
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 linguri unt sau ulei
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 400 g malai
- 1 lingurita de sare
- 25 g unt
- 200 g telemea de oaie
Mod de preparare:
Dezosezi cu grijă pulpa de miel. Sărezi şi piperezi carnea, apoi rulezi pulpa şi o legi strâns, de jur-împrejur, cu sfoară. Aşezi pulpa rulată într-o tavă, cu untul, ceapa şi zarzavaturile. Dai tava la cuptor. Din când în când, stropeşti pulpa de miel cu grăsimea din tavă.
Separat,faci o mămăliguţă moale, pe care o amesteci apoi cu unt şi cu telemea rasă de oaie. Cu o lingură trecută prin unt topit, iei bucăţi de mămăligă şi le aşezi de jur-împrejurul unei tăvi. In golul din mijloc, aşezi frumos friptura tăiată în felii cât mai egale. Mai dai friptura puţin la cuptor, apoi o serveşti.
Miel cu mămăligută
Pofta buna!