Garf la cuptor cu garnitură de sote de cartofi şi verzişoare brezate
PrinteazaGarf la cuptor cu garnitură de sote de cartofi şi verzişoare brezate
- 1,400 kg garf de porc (muşchiul de la spinare)
- 1,500 kg varză
- 400 g cartofi
- 2 cepe
- 150 g untură sau ulei
- sare
- piper
- 6 g chimen
- 1/2 păhărel coniac
- 1/21 supă
- 60 g costiţă afumată
- 100 g zarzavat
- 1/2 lingură făina
Mod de preparare:
Garful întreg se dă la cuptor moderat cu sare, piper, chimen, zarzavatul tăiat, ceapa tocată, 100 g ulei şi puţină făină. Cînd garful este rumenit, se scoate şi în tavă se face sosul cu făină, supă, puţin zahăr pentru culoare, se strecoară şi se pune coniacul.
Se garniseşte cu cartofii sote cu ceapă, verdeaţă tocată, şi verzişoare brezate (varza opărită şi din foi se fac verze mici înăbuşite cufelii de costiţă, ceapă tocată, sare, piper, 40 g grăsime şi puţină supă).
Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.
Pofta buna!