Bors de miel cu legume si orez
PrinteazaBors de miel cu legume si orez din: miel, ceapa, patrunjel, telina, morcovi, ardei gras, bors de tarate, sare, piper, orez si leustean.
- un kg bucati miel
- 2 cepe
- o raacina patrunjel
- 1/2 raacina telina
- un morcov
- un ardei gras
- un litru bors de tarate
- sare
- piper
- 4 linguri orez
- cateva fire leustean
Mod de preparare:
Toate bucăţile de miel, capul, coada, şira spinării, coastele, se spală, eventual, se pârlesc si se pun în apă rece cu două linguri de oţet, pentru o oră. Intr-o oală mare cu aproximativ 3 litri de apă se pun bucăţile de miel la fiert, cu sare. Se spumează şi, după o oră de fiert, se pun toate legumele tăiate mărunt. Se continuă fierberea.
După ce si legumele au fiert, se adaugă orezul şi borşul fiert separat. Se lasă să dea un clocot şi se gustă de acru. Dacă e prea acru sau are prea puţină zeamă, se mai adaugă apă si se mai lasă un clocot la fiert.Se stinge focul, se presară leuştean proaspăt tocat si se lasă 5 minute acoperită cu un capac.
Bors de miel cu legume si orez
Pofta buna!
Prima oara cand am facut bors de miel, mi-a iesit fenomenal. Si borsul de miel cu legume si orez arata foarte bine.