Cozonac pufos

Printeaza

Cozonac pufos din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, unt, coaja de citrice, esenta de rom, esenta de vanilie, sare, cacao, miez de nuca, galbenus, unt, faina si zahar pudra.

Ingrediente:Cozonac_pufos

  • un kg faina
  • 250 g zahar
  • 7 oua
  • 250 ml lapte
  • 50 g drojdie proaspata
  • 200 g unt
  • coaja de citrice
  • esenta de rom si de vanilie
  • 1/4 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 3 linguri cacao
  • 200 g miez de nuca

pentru copt:

  • un galbenus
  • unt pentru tava
  • faina pentru tava

pentru ornat:

  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, se desface drojdia şi apoi se ames­tecă bine cu două linguri apă călduţă, o linguriţă de zahăr şi una de făină.

Cele 7 gălbenuşuri se mixează cu jumătate din cantitatea de zahăr, sare si apoi li se adau­gă coaja rasă de citrice.

Untul se topeşte, iar laptele se încălzeşte uşor pe foc cu restul zahărului.

Restul făinei se cerne într-un vas încăpător, i se face un gol în centru şi se pun maiaua şi gălbenuşurile.

Se începe amestecarea şi frământarea. Se adaugă şi lapte­le dulce şi apoi trei albuşuri bătute spumă.

Se continuă frământarea adăugând esenţele şi untul, puţin câte puţin, amestecând şi frământând după fiecare porţie de unt.

Se frământă până ce aluatul se desprinde de marginile vasului. Se acoperă şi se lasă la crescut o oră.

Intre timp, nuca măcinată se amestecă cu albuşurile rămase de la aluat, bătute spumă, şi cacaua.

Alualtul se împarte în două şi se întind cu mâna două foi în mijlo­cul cărora se repartizează umplutura.

Se rulează şi se aşază în tăvile unse cu unt şi tapetate cu făină. Se imai lasă la crescut 30 de minute şi apoi se ung cu gălbe­nuş.

Se dau la cuptor, la foc mic, pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă şi se pudrează cu zahăr.

Cozonac pufos

Cozonac_pufos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.