Papanasi cu dulceata de coacaze
PrinteazaO reteta delicioasa de papanasi cu : branza de vaci, faina, zahar, bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, margarina, smantana, zahar pudra, dulceata de coacaze, sare.
- 1 kg branza de vaci
- 400 g faina
- 200g zahar
- un varf de cuţit bicarbonat
- 1 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 100 g gris
- 100ml ulei
- 100g margarina
- 500g smântână
- 50g zahăr pudra
- 300g dulceaţa de coacaze
- 1 vârf de cuţit sare
Mod de preparare:
Amestecaţi brânza de vaci cu făina cernută, margarina, ouălele, coaja de lămâie, bicarbonatul, grisul şi sarea. Frământaţi aluatul şi formaţi din ea papanaşi rotunzi.
Apăsaţi puţin la mijloc şi prăjiţi uniform în ulei. Serviţi papanasii calzi, presăraţi cu zahăr pudră, cu smântână şi dulceaţă.
Pofta buna!