Salata de sparanghel cu crutoane si ruccola

Printeaza

Salata de sparanghel cu crutoane si ruccola din: ruccola, sparanghel verde, suc de lamaie, zahar, sare, smantana, otet, piper, alune, ulei de rapita si paine alba.

Ingrediente:Salata_de_sparanghel_cu_crutoane_si_ruccola

  • 200 g ruccola sau frunze tinere de papadie
  • 600 g sparanghel verde
  • 2 linguri suc de lamaie
  • zahar
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri otet
  • piper
  • 40 g alune
  • 4 linguri ulei de rapita
  • 100 g paine alba

 

Mod de preparare:

Se spală frunzele de ruccoia sau de păpădie, se curăţă de codiţe şi se şterg frunzele. Se spală sparanghelul, se decojeşteîn dreptul treimii infe­rioare şi se taie capetele. Se pune la fiert 1 l de apă cu suc de lămâie, 1 lingură de zahăr şi sare. Se fierbe sparanghelul cca 6 min., se scurge şi se păstrează 100 ml apă de la fiert.

Se trece spa­ranghelul prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se amestecă smântână cu apa în care au fiert sparanghelul şi oţetul. Se sărează şi se piperează dressingul şi se bate cu telul. Se repartizează păpădia pe 4 farfurii. Se toacă nuci­le şi se rumenesc fără adaos de grăsime.

Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie şi se prăjeşte sparanghelul 4 min. Se repartizează peste păpădie, împreună cu alunele. Se taie pâinea în bucăţele care se prăjesc în restul de ulei; se presară peste salată. Se toarnă dressingul.

Salata de sparanghel cu crutoane si ruccola

Salata_de_sparanghel_cu_crutoane_si_ruccola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.