Salata de sparanghel cu crutoane si ruccola
PrinteazaSalata de sparanghel cu crutoane si ruccola din: ruccola, sparanghel verde, suc de lamaie, zahar, sare, smantana, otet, piper, alune, ulei de rapita si paine alba.
- 200 g ruccola sau frunze tinere de papadie
- 600 g sparanghel verde
- 2 linguri suc de lamaie
- zahar
- sare
- 2 linguri smantana
- 2 linguri otet
- piper
- 40 g alune
- 4 linguri ulei de rapita
- 100 g paine alba
Mod de preparare:
Se spală frunzele de ruccoia sau de păpădie, se curăţă de codiţe şi se şterg frunzele. Se spală sparanghelul, se decojeşteîn dreptul treimii inferioare şi se taie capetele. Se pune la fiert 1 l de apă cu suc de lămâie, 1 lingură de zahăr şi sare. Se fierbe sparanghelul cca 6 min., se scurge şi se păstrează 100 ml apă de la fiert.
Se trece sparanghelul prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se amestecă smântână cu apa în care au fiert sparanghelul şi oţetul. Se sărează şi se piperează dressingul şi se bate cu telul. Se repartizează păpădia pe 4 farfurii. Se toacă nucile şi se rumenesc fără adaos de grăsime.
Se încing 2 linguri de ulei într-o tigaie şi se prăjeşte sparanghelul 4 min. Se repartizează peste păpădie, împreună cu alunele. Se taie pâinea în bucăţele care se prăjesc în restul de ulei; se presară peste salată. Se toarnă dressingul.
Salata de sparanghel cu crutoane si ruccola
Pofta buna!