Prăjiturele cu ciocolată si nuca
PrinteazaO reteta delicioasa de prajiturele cu: faina, oua, amidon, praf de copt, unt, zahar, esenta de rom, esenta de vanilie, ciocolata amaruie, frisca lichida, nuca.
Ingrediente:
- 100 g făină
- 2 gălbenuşuri
- 140 g amidon alimentar
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- esenţă de rom şi vanilie
- 100 g ciocolată amăruie
- 150 ml frişcă lichidă
- nucă măcinată
Mod de preparare:
Mixează untul cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi puţină esenţă. Incorporează făina amestecată cu amidonul, praful de copt şi un praf de sare. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat nelipicios. Intinde aluatul şi taie cercuteţe.
Aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace-le până capătă o culoare aurie. Intre timp, topeşte ciocolata. Adaugă frişca, lasă să se răcească, după care mixează până obţii o cremă pufoasă. Uneşte fursecurile între ele cu cremă şi trece marginile prin nucă.
Pofta buna!