Ciorba de fasole cu urzici din: fasole, ceapa, morcovi, ardei, ulei, bulion, foi de dafin, urzici. Ingrediente: 500 g fasole boabe 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 3-4 linguri ulei 1 cana bulion 1 foaie de dafin 1 mana buna de urzici 2 lingurite condimente Mod de preparare: Căleşti bine ceapa cu ardeiul […]
Bors de urzici cu orez
PrinteazaBors de urzici cu orez din: urzici, zarzavat pentru ciorba, bors, ceapa, orez, sare, leustean.
- 1/2 urzici
- 2 linguri de zarzavat pentru ciorba
- 1 l bors
- 1 ceapa
- 1/2 ceasca de orez
- sare
- 1 legatura leustean
Mod de preparare:
Cureţi şi speli urzicile în mai multe ape, apoi le toci şi le pui la fiert împreună cu ceapa curăţată şi tocată, cu zarzavatul pentru ciorbă şi cu orezul, în prealabil ales şi spălat.
După 20 de minute, adaugi borşul, sarea, verdeaţa tocată şi laşi să mai dea în câteva clocote.
Este un borş plin de vitamine.
Bors de urzici cu orez
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciorba de urzici – reteta gustoasa
Ciorba de urzici din: urzici, ceapa, orez, zarzavat, ulei, leustean, zeama de lamaie, sare. Urzicile sunt bogate în vitaminele A, C, E și K, precum și în minerale esențiale cum ar fi fierul, calciul și magneziul. De asemenea, conțin proteine și fibre, făcându-le o sursă nutritivă valoroasă. Compusul activ din urzici, numit acid cafeic, are […]
Pofta buna!