Cosulete cu capsuni

Printeaza

Cosulete cu capsuni din: unt, zahar pudra, faina, albus, capsuni, zahar, otet balsamic, menta si frisca.

Ingrediente:Cosulete_cu_capsuni

  • 50 g unt topit
  • 50 g zahar pudra
  • 50 g faina
  • 1 albus
  • 250 g capsuni
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 4 fire menta
  • 250 g frisca vegetala

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 150°C. Se amestecă untul cu zahăr pudră; se înglobează făina, alternând cu albuşurile.

Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se desenează pe ea 6 cercuri (11 cm).

In mijlocul fiecărui astfel de cerc se aşază câte o linguriţă de aluat, se nivelează şi se coace la cuptor cca 15 min., până se rumeneşte.

Se pregătesc pe o tavă mai multe păhărele (0 5 cm), care se aşază cu gura în jos.

Discurile de aluat se des­prind imediat de hârtie, cu paleta.

Se aşază pe fundurile de pahare şi se modelează din ele coşuleţe; se lasă să se răcească şi se desprind cu grijă.

Se prepară căpşunile şi se taie cubuleţe. Se caramelizează 2 linguri de zahăr într-o tigaie şi se înăbuşă căpşunile cca 1 min. la foc moale, ames­tecând.

Se sting cu oţet şi se lasă să se răcească. Se toacă menta. Se amestecă menta cu compotul de căpşuni.

Se pune deoparte jumătate din cantitatea de compot. Se bate frişca cu 2 linguri de zahăr şi se înglobează în restul de compot.

Se umplu coşuleţele cu cremă de căpşuni. Deasupra se toarnă restul de compot şi se ornează după fantezie.

 

Cosulete cu capsuni

Cosulete_cu_capsuni

Pofta buna!

 

 

 

Compot

Compot de Căpșuni cu Mentă

Compot de Căpșuni cu Mentă din: capsuni, zahar, apa, frunze de menta, suc de lamaie, gheata. În zilele toride de vară, nu există nimic mai răcoritor și revigorant decât un compot de căpșuni proaspete cu un twist de mentă. Această rețetă simplă și reconfortantă îmbină dulceața căpșunilor cu prospețimea frunzelor de mentă pentru a crea […]

Macarons

Macarons cu Căpșuni și Frișcă

Macarons cu Căpșuni și Frișcă din: faina de migdale, zahar pudra, albusuri de ou, zahar granulat, colorant alimentar, esenta de capsuni, frisca, zahar pudra, capsune. Descoperiți eleganța și finețea acestui desert sofisticat ce îmbină textura aerată a biscuiților macaron cu dulceața naturală a căpșunilor și onctuozitatea frișcii. Această rețetă promite să transforme fiecare moment într-o […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.