Reteta zilei: Prajitura cu migdale si glazura de ceai verde
PrinteazaParjitura cu migdale si glazura de ceai verde din: unt, zahar, migdale, galbenusuri de ou, crema de tartar, esenta de migdale, faina, praf de copt, ceai verde si miere.
Ingrediente
- ½ cana unt, la temperatura camerei
- ¾ cana zahar
- ¾ cana migdale
- 3 galbenusuri de ou
- 3 albusuri de ou
- ½ lingurita crema de tartar (bicarbonat combinat cu suc de lamaie)
- 2 lingurite esenta de vanilie
- ½ lingurita esenta de migdale
- ½ cana faina
- 1 lingurita praf de copt
- ½ ceasca de ceai verde concentrat
- 3 linguri de miere
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180C. Puneti migdalele intr-o cratita si turnati apa clocotita peste ele. Lasati sa stea timp de 5 minute.
Acum migdalele pot fi decojite usor si apoi pot fi lasate la uscat cateva ore. Se macina migdalele cu ¼ cana de de zahar.
Adaugati untul si ½ ceasca de zahar intr-un bol si bateti pana la omogenizare. Se adauga galbenusurile unul cate unul si bateti pana aluatul devine pufos.
Adaugati esentele de vanilie si migdale. si bateti din nou. Incorporati migdalele macinate cu zahar.
Se bat albusurile intr-un bol, se adauga crema de tartar. Continuati sa bateti pana se intatesc albusurile. Cerneti faina si praful de copt intr-un bol mic.
Amestecati jumatate din amestecul de faina cu praf de copt cu jumatate din amestecul de albusuri in amestecul de galbenusuri cu migdale, apoi incorporati si restul de faina si restul de albus si bateti pana la omogenizare.
Se toarna aluatul intr-o tava rotunda pe care ati uns-o cu putin unt. Coaceti pentru aproximativ 30 de minute.
Scoateti prajitura din cuptor si lasati sa stea timp de 10 minute. Transferati apoi pe un platou. Faceti cateva gauri in prajitura cu ajutorul unei scobitori.
Pentru a prepara glazura, puneti ceaiul verde si mierea intr-o cratita si se incalzeste bine. Se toarna glazura peste prajitura si se lasa sa stea timp de cel puțin 20 de minute inainte de servire.
Prajitura cu migdale si glazura de ceai verde
Pofta buna!
Arata foarte bine prajitura!
Imi place prajitura asta 🙂