Ciorbă de perişoare cu verdeaţă
PrinteazaCiorbă de perişoare cu verdeaţă
- 5 cepe verzi
- 3-4morcovi
- 1/2 kg carne tocată din piept de pui
- 4 cartofi fierţi
- 1 ou
- 3 linguri griş
- borş
- 100 g orz
- tarhon
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui la fiert apă într-o oală de 10 l, apoi adaugi 2 cepe verzi tocate mărunt, morcovii daţi pe râzătoare. Separat amesteci carnea tocată cu cartofii fierţi, 3 cepe tăiate mărunt, oul, grisul, sarea şi piperul (după gust).
Dacă este prea slabă carnea, pui şi o lingură de ulei, apoi adaugi pătrunjelul tăiat mărunt. Modelezi perişoare şi le pui în ciorbă să fiarbă.
Când sunt aproape fierte, acreşti ciorba cu borş de putină şi adaugi o mână de orez spălat şi câteva fire de tarhon tocate mărunt. Potriveşti ciorba de sare şi piper şi mai laşi 15 minute pe foc.
Ciorbă de perişoare cu verdeaţă
Poftă bună!