Tocană de legume cu orez pentru iarnă din: ulei, ceapa, ardei capia, morcovi, telina, radacina de patrunjel, bulion, orez, foi de dafin, patrunjel verde. Ingrediente: 800 ml ulei 1,5 kg ceapă 2 kg ardei capia 1 kg morcovi 2 ţeline 3 rădăcini de pătrunjel 1 l bulion sau 2 kg roşii 700 g orez foi […]
Tocană din carne de vită cu bere neagră
PrinteazaTocană din carne de vită cu bere neagră din: carne de vita, slanina, ceapa, morcovi, bere neagra, apa, faina, patrunjel, sare si piper.
- 900 g carne de vita
- 2 felii de slanina
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 150 ml bere neagra
- 50 ml apa
- 2 linguri faina
- 1 lingura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli carnea de vită şi o tai cuburi. Condimentezi făina cu sare şi piper şi tăvăleşti prin ea bucăţile de carne, apoi le scuturi de surpusul de făină.
Tai slănina bucăţele şi o topeşti într-o tigaie. Prăjeşti carnea în această grăsime, amestecând până când se rumeneşte.
Scoţi carnea din tigaie cu o paletă şi căleşti ceapa în untura rămasă în tigaie.
Pui din nou carnea în tigaie, adaugi morcovii tăiaţi rondele şi amesteci, apoi torni berea şi apa.
Laşi să fiarbă, iar când începe să clocotească, micşorezi flacăra, acoperi vasul cu capac şi fierbi tocana 2 ore, la foc mic, adăugând câte puţină apă dacă sosul scade prea mult.
Când este gata, presari pătrunjel tocat şi serveşti tocana cu garnitură de cartofi nature.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocană de legume cu orez pentru iarnă
Reteta zilei: Tocana de cartofi cu rosii si coriandru
Tocana de cartofi cu rosii si coriandru din: cartofi, rosie, ulei, seminte de mustar, seminte de chimen, turmeric, pudra de ardei rosu, pudra de chimen, pudra de coriandru, zahar, sare, frunze de coriandru. Ingrediente: 4 cartofi, tăiati cuburi 1 roșie, tocata mărunt 2 linguri ulei 1/2 lingurita semințe de muștar 1/2 lingurita semințe de chimen […]
Pofta buna!