Coroniţă umplută cu brânză
PrinteazaCoroniţă umplută cu brânză din: drojdie, lapte, zahar, oua, zahar vanilat, drojdie, faina, margarina, galbenusuri, albusuri, branza de vaci, urda, zahar, stafide, smantana, amidon, zahar vanlat, coaja de limeta.
Inrgediente:
aluat:
- 50 g drojdie proaspata
- 450 ml lapte
- 250 g zahar
- 6 oua
- 4 plicuri zahar vanilat
- 1/2 plic drojdie
- 1 kg faina
- 1 1/2 pachet margarina
umplutura:
- 6 galbenusuri
- 2 albusuri
- 300 g branza de vaci
- 500 g urda dulce
- 150 g zahar
- 150 g stafide inmuiate in rom
- 300 ml smantana grasa
- 4 linguri amidon
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la o limetta
Mod de preparare:
Se prepară aluatul: se încălzesc 450 ml lapte. Se prepară 0 maia din 50 g drojdie, o linguriţă de lapte călduţ şi 1/2 linguriţă de zahăr.
Se adaugă puţină făină şi se lasă să crească la căldură. Intre timp, se separă 5 ouă.
Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, zahăr tos şi zahăr vanilat.
Se toarnă laptele fierbinte şi coaja rasă de la 1 lămâie. Se cerne 1 kg de făină într-un castron; se adaugă maiaua şi compoziţia de ouă.
Se frământă, adăugând margarină topită; se lasă să crească până ce îşi dublează volumul.
Se prepară umplutura: se amestecă gălbenuşurile cu zahăr, mirodenii şi brânzeturi; se înglobează smântână, amidon, apoi albuşurile bătute şi stafidele scurse.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se întind pe planşeta tapetată cu făină 2 foi dreptunghiulare de aluat. Se taie în două pe lung, astfel încât să obţinem 4 fâşii.
Se aşază pe fiecare umplutura, lăsând marginile libere. Apoi se rulează fiecare.
Se răsucesc ruladele două câte două şi se unesc capetele, obţinând 2 coroniţe.
Se aşază pe tăvi tapetate cu hârtie de copt şi se lasă să mai crească cca 20 min.
Se ung cu ou bătut şi se coc timp de cca o oră, în cuptorul pregătit, până se rumenesc.
Se scot coroniţele din cuptor, se presară zahăr candel sau sussa şi se lasă să se răcească.
Se servesc cu ouă roşii.
Coroniţă umplută cu brânză
Pofta buna!