Gris cu lapte pentru micul dejun
PrinteazaGris cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat, dulceata de visine.
- 500ml de lapte
- 50g de griş
- 2-3 linguri de zahăr
- 1 linguriţă de zahăr vanilat
- dulceaţă de vişine sau de zmeură, pentru ornat şi servit
Mod de preparare:
Se toarnă laptele într-un vas nonaderent, se adaugă zahărul şi se aduce la punctul de fierbere. Se toarnă apoi grişul presărându-l şi se amestecă încontinuu cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma bulgăraşi. Când amestecul a început să capete consistenţă, se dă focul mai mic şi, folosind o lingură sau un tel, se continuă mişcarea circulară pentru a împiedica grişul să se lipească de vas.
Se răstoarnă grişul cu lapte într-un castron după ce s-a închegat, dar încă mai are fluiditate, şi se serveşte cu dulceaţă sau cu scorţişoară.
Pofta buna!