Shakshuka – Ouă prăjite în sos de roșii din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boia, chimion, rosii, sare, piper, oua, patrunjel. Shakshuka este o rețetă tradițională de origine nord-africană, cu influențe mediteraneene, care a devenit extrem de populară în întreaga lume datorită aromei sale bogate și a consistenței unice. Acest preparat aduce […]
Oua pane
PrinteazaOua pane din: oua, faina, pesmet, cascaval, ulei.
- 8 oua fierte tari
- 7 linguri faina
- 3 oua crude
- 7 linguri pesmet
- 100 g cascaval ras sau parmezan
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Cureţi de coajă ouăle fierte. Pui în trei castroane diferite făina, ouăle bătute spumă şi pesmetul amestecat cu parmezanul ori caşcavalul.
Dai oul prin făină, prin oul bătut, iar prin făină. Apoi re- iei operaţiunea şi dai prin pesmet, ou, pesmet şi aşezi oul glazurat pe un platou.
Dacă vrei ca să-ţi iasă crusta groasă dai de câte două ori oul prin făină, ouă, iar făină, apoi prin pesmet, ou şi pesmet, tot de câte două ori.
Repeţi operaţiunea până când epuizezi ingredientele. Prăjeşti ouăle în baie de ulei, până capătă o frumoasă crustă aurie.
Le scoţi pe şerveţele de bucătărie pentru a elimina excesul de grăsime.
Ouăle glazurate sunt excelente calde, dar le poţi servi si reci.
Oua pane
Pofta buna!
poate iti place si:
Ouă Poșate cu Sos de Avocado și Somon Afumat: Un Mic Dejun Deosebit
Ouă Poșate cu Sos de Avocado și Somon Afumat: Un Mic Dejun Deosebit din: oua, avocado, somon afumat, otet de mere, suc de lamaie, sare, piper, frunze de marar sau patrunjel, paine prajita. Descoperiți o rețetă specială de ouă poșate care combină gustul bogat al somonului afumat cu prospețimea sosului de avocado. Un mic dejun […]
Pofta buna!