Supa cu carne de vita si frecatei
PrinteazaSupa cu carne de vita si frecatei din: apa, carne de vita, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, foi de dafin, sare, piper, verdeata, faina de grau, ou, sare.
- 8 pahare apă
- 500 g carne de vită
- 1 ceapă
- 1 morcov
- ½ rădăcină de pătrunjel
- foi de dafin
- sare
- piper negru pisat
- 1 lingură verdeaţă (mărar şi pătrunjel) tăiată
Pentru frecăţei:
- 1 pahar făină de grâu
- 1 ou
- 1-2 linguri apă
- sare
Mod de preparare:
Prepararea frecăţeilor: În faină se toarnă un amestec din apă, sare şi ou şi se frământă aluatul dens. Se lasă pe 25-30 minute, se frământă iar, se dă prin răzătoare şi se lasă ca să se usuce. Ca să nu se lipească, aluatul trebuie periodic presărat cu faină.
Carnea se pune şi se fierbe. După ce nu se mai face spumă, se sărează, se adaugă morcovul, ceapa, pătrunjelul, tăiate cuburi şi se fierbe până este gata. Se adaugă frecăţeii uscaţi, se dă în clocot, se ia de pe foc şi se presară cu verdeaţă.
Supa cu carne de vita si frecatei
Pofta buna!