Supă de zarzavat cu răzălei
PrinteazaSupă de zarzavat cu răzălei
- 3 apă
- 2-3 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ţelină mică
- 2 cartofi mai mici
- 1 ceapă
- 100 ml ulei
- 1 vârf de cuţit de boia
- pătrunjel verde
- condimente
- piper
- sare
Pentru răzălei ai nevoie de:
- 4 linguri făină
- 1 ou
Mod de preparare:
Pui apa la fiert şi în acest timp cureţi şi tai morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi cartofii cubuleţe, iar ceapa o tai mărunt.
Jumătate din cantitatea de zarzavaturi o căleşti 2-3 minute în ulei, iar zarzavaturile rămase le pui în apă la fiert.
După ce s-au călit, le adaugi şi pe acestea la fiert. Pui apoi sare, piper, boia şi condiment după gust.
Prepari apoi aluatul pentru răzălei astfel: amesteci făina cu oul şi frămânţi până obţii un aluat tare, pe care-l dai pe răzătoarea cu ochiuri mari.
Laşi răzăleii 10 minute pe un suport să se usuce şi îi adaugi în supă când zarzavaturile sunt fierte.
Mai laşi la fiert încă 7-8 minute şi după ce stingi focul, presari pătrunjelul verde tocat.
Poftă bună!