Porc inabusit cu verdeturi
PrinteazaPorc inabusit cu verdeturi din: pulpa de porc, ulei, stevie, loboda, ceapa verde, leurda, morcov, sare, piper.
- 500 g pulpa de porc
- 500 ml ulei
- 3 legaturi stevie
- 4 legaturi loboda
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi leurda
- 1 morcov
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pieliţe, spălaţi- o, ştergeţi-o şi tăiaţi-o în bucăţele potrivite. Presăraţi-le cu sare şi piper şi puneţi-le într-o tigaie, în 3-4 linguri cu ulei încins. Adăugaţi o ceşcuţă cu apă caldă, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să se înăbuşe la foc mic.
Intre timp, curăţaţi verdeţurile, spălaţi-le şi opăriţi ştevia. Tocaţi verdeţurile mai mare. Căliţi ceapa împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare, în 3-4 linguri cu ulei, apoi după 1 -2 minute puneţi celelalte verdeţuri.
Căliţi-le la foc mic 10- 15 minute, amestecând din când în când. Serviţi carnea înăbuşită cu garnitură de verdeţuri călite.
Porc inabusit cu verdeturi
Pofta buna!