Supa crema cu carnaciori

Printeaza

O reteta delicioasa de supa-crema cu: conopida, carnaciori, ceapa, porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei.

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 1-2 cârnăciori uscaţi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 ceşcuţă cu porumb
  • 1 lingură cu făină
  • 300 g smântână
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Desfă conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu sare. Separat, fierbe cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Scurge legumele şi zdrobeşte-le. Nu arunca zeama. Căleşte ceapa. Când ceapa devine sticloasă, încorporează făina. Adaugă piureul de legume.

Subţiază cu zeama în care a fiert co­nopida, cam un litru, în funcţie de cât de groasă vrei să fie supa. Adaugă porumbul, sare şi mai lasă să dea în câteva clocote.

La final, drege cu smântână bătută cu gălbenuşurile. Serveşte cu cârnăciorii tăiaţi felii şi rumeniţi în puţin ulei.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.