Supa crema cu carnaciori
PrinteazaO reteta delicioasa de supa-crema cu: conopida, carnaciori, ceapa, porumb, faina, smantana, ou, sare, ulei.
Ingrediente:
- 1 conopidă
- 1-2 cârnăciori uscaţi
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 ceşcuţă cu porumb
- 1 lingură cu făină
- 300 g smântână
- 2 gălbenuşuri
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Desfă conopida în bucheţele şi pune-o la fiert în apă cu sare. Separat, fierbe cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Scurge legumele şi zdrobeşte-le. Nu arunca zeama. Căleşte ceapa. Când ceapa devine sticloasă, încorporează făina. Adaugă piureul de legume.
Subţiază cu zeama în care a fiert conopida, cam un litru, în funcţie de cât de groasă vrei să fie supa. Adaugă porumbul, sare şi mai lasă să dea în câteva clocote.
La final, drege cu smântână bătută cu gălbenuşurile. Serveşte cu cârnăciorii tăiaţi felii şi rumeniţi în puţin ulei.
Pofta buna!