Sos de rosii cu busuioc si usturoi (Sos Marinara)
PrinteazaSos de rosii cu busuioc si usturoi din: sos de rosii, ulei de masline, usturoi, busuioc, sare si otet balsamic.
- 500ml sos de roşii
- 1 lingură ulei de măsline
- 8 căţei de usturoi
- 4-5 frunze de busuioc proaspăt
- 1 linguriţă sare
- 2 linguriţe oţet balsamic
Mod de preparare:
Într-o tigaie prăjiţi usturoiul zdrobit/feliat în ulei de măsline până devine auriu. Adăugaţi sosul de tomate şi aduceţi până la fierbere. Săraţi şi micşoraţi focul până la mic, lăsând aşa pentru aproximativ 20-30 minute (în dependenţă de sos).
Sosul trebuie să se îngroaşe puţin. Aruncaţi frunzele de busuioc tăiate mărunt şi turnaţi oţetul balsamic, amestecaţi şi scoateţi de pe foc.
Sos Marinara