Frittata cu praz, bacon si riccota

Printeaza

Frittata cu praz, bacon si riccota din: unt, praz, bacon, oua, ricotta, smantana si chives.

Ingrediente:Frittata_cu_praz_bacon_si_riccota

  • 1 cubulet de unt
  • 2 fire de praz, feliate, dupa ce ai indepartat capetele
  • 8 felii de bacon, tocate dupa ce ai indepartat grasimea
  • 6 oua, batute
  • 250 g ricotta
  • 100 ml de smantana
  • 1 legatura mica de chives, tocate

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200°C. Tapetează cu hârtie de copt o tavă de 20 x 30cm. Topeşte untul într-o tigaie şi soteazăîn el prazul 8-10 minute, până se înmoaie, adăugând câteva linguri de apă dacă începe să se prindă de vas, apoi transferă-l într-un bol. Pune baconul în tigaie şi prăjeşte-l 5 minute, până devine crocant. Adaugă-I peste praz şi lasă-le pe amândouă să se răcească.

Pune restul ingredientelor alături de praz şi bacon, amestecă bine şi asezonează. Toarnă totul în tava tapetată şi dă-o la cuptor 20-25 de minute. După ce tai frittata în pătrateşi serveste.

Frittata cu praz, bacon si riccota

Frittata_cu_praz_bacon_si_riccota

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.