Antricot de vita cu garnitura
PrinteazaAntricot de vita cu garnitura din: carne de vita, ulei, vin, untura, sare, piper, usturoi, cartofi, gogosari marinati, verdeata si foi de salata verde.
- 600 g carne de vită
- 1 lingură ulei
- 1 lingură de vin sec de masă
- 2 linguri untură
- sare
- piper negru măcinat
- 2-3 căţei de usturoi
Pentru garnitură:
- 8 cartofi
- 4 gogoşari marinaţi
- 4-5 crenguţe verdeaţă
- foi de salată verde
Mod de preparare:
Antricotul se prepară din file sau margine (groasă sau subţire). Carnea se spală, se usucă, se curăţă de pieliţe şi tendoane, se taie cîte o bucată la porţie, se bate, dîndu-i-se o formă ovală cu grosimea de 0,7-1 cm, se sărează, se pipărează, se stropeşte cu vin şi ulei şi se lasă să se marineze 20-30 minute.
Apoi se prăjeşte pe ambele părţi într-o tigaie cu untură călită. În tigaia în care s-a prăjit carnea, se toarnă 2-3 linguri de apă amestecată cu bulion, se adaugă usturoi pisat, se dă în clocot şi se strecoară. Antricoatele se servesc cu sos, cartofi prăjiţi şi gogoşari marinaţi, se garnisesc cu verdeaţă şi foi de salată.
Antricot de vita cu garnitura
Pofta buna!
Ce mi place cum arata antricotul de vita cu garnitura