Rulada cu rahat

Printeaza

Rulada cu rahat din: oua, zahar, faina, sare, rahat, zahar praf, scortisoara si esenta de migdale.

Ingrediente:Deserturi_delicioase

blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un varf de cutit sare

umplutura:

  • 500 g rahat
  • 300 g zahar praf
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita esenta de migdale

Mod de preparare:

Pentru umplutură, treceţi rahatul prin maşina de tocat carne, adăugaţi zahărul, scorţişoara şi esenţa de migdale, amestecaţi-le bine pentru omogenizare.

Pentru blat, separaţi albuşurile de gălbe­nuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, adăugaţi făina, sarea, şi albuşurile bătute spumă.

Turnaţi compoziţia într-o tavă, pe hârtie de copt unsă cu ulei. Coaceţi blatul 25 minute, la foc potrivit, apoi 4coateţi-l din tavă şi, cât este cald, întindeţi deasupra lui umplutura cu rahat.

Rulaţi blatul şi lăsaţi-l la răcit. Presăraţi-l cu za­hăr praf înainte de tăiere.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Poza avem la aceasta minunata reteta? Se pot pune și alune,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.