Briose cu cirese
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu: faina, cirese din compot, miere, unt, zahar, oua, scortisoara, praf de copt, esenta de rom, sare.
Ingrediente:
- 600 g făină
- 500 g cireşe din compot
- 350 g miere
- 150 g unt
- 100 g zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1 plic cu praf de copt
- esenţă de rom
- sare
Mod de preparare:
Pune mierea pe foc. Când începe să fiarbă, adaugă untul şi lasă să se topească. Presară zahărul, puţină scorţişoară şi un praf de sare.
După ce s-a răcit, adaugă ouăle, unul câte unul. Incorporează făina amestecată cu praful de copt.
Adauge esenţă de rom şi cireşele fără sâmburi şi scurse bine. Compoziţia astfel obţinută toarn-o în forme de brioşe unse cu unt şi tapetate cu făină.
Coace la foc potrivit 30-40 de minute. Scoate-le din forma numai după ce s-au răcorit.
Pofta buna!
Chiar azi am gustat niste briose delicioase