Compot de vişine

Printeaza

Compot de vişine

Ingrediente:Visine la conserva

  • 1 kg de vişine (cân­tărite după ce ai scos sâmburii)
  • 300 gzahăr
  • 2 aspirine

 

Mod de preparare:

Vişinele le cureţi de sâmburi cu un aparat special, ca să rămână întregi, iar aspirinele le pisezi bine. Torni fructele, zahărul şi aspirinele într-o cratiţă emailată, amesteci uşor şi le laşi 2 ore ca să-şi lase zeamă.

Pui cratiţa pe foc, amestecând fructele continuu, de sus în jos, până când se înfierbântă siropul. în acest mod fructele se înmoaie în siro­pul clocotit. După ce a dat într-un clocot compotul, iei cratiţa de pe foc.

Torni compotul în bor­cane (încălzite în cuptor), le legi cu celofan şi le aşezi în cămară, fără să le mai steri­lizezi pe baie de abur, deoarece le conservă aspiri­na.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.