Compot de vişine
PrinteazaCompot de vişine
- 1 kg de vişine (cântărite după ce ai scos sâmburii)
- 300 gzahăr
- 2 aspirine
Mod de preparare:
Vişinele le cureţi de sâmburi cu un aparat special, ca să rămână întregi, iar aspirinele le pisezi bine. Torni fructele, zahărul şi aspirinele într-o cratiţă emailată, amesteci uşor şi le laşi 2 ore ca să-şi lase zeamă.
Pui cratiţa pe foc, amestecând fructele continuu, de sus în jos, până când se înfierbântă siropul. în acest mod fructele se înmoaie în siropul clocotit. După ce a dat într-un clocot compotul, iei cratiţa de pe foc.
Torni compotul în borcane (încălzite în cuptor), le legi cu celofan şi le aşezi în cămară, fără să le mai sterilizezi pe baie de abur, deoarece le conservă aspirina.
Poftă bună!