Reteta zilei: Pui in aluat cu sos de smantana

Printeaza

Pui in aluat cu sos de smantana din: piept de pui, sare, piper, unt, ceapa, ciuperci, patrunjel, vin, gorgonzola, foi de aluat, ou, apa, faina, smantana, sis si parmezan.

Pui in aluat cu sos de smantana

 

Ingrediente pui in aluat:

  • 2 bucati piept de pui dezosat, fara piele
  • sare și piper
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa, fin tocata
  • 1 lingura de unt
  • 200-300g ciuperci uscate
  • 2 linguri patrunjel, tocat
  • ¼ ceașca vin alb
  • 200gr gorgonzola
  • 2 foi de aluat
  • 1 ou batut cu 1 lingura de apa

Ingrediente sos de smantana:

  • 1 lingura de unt
  • ½ lingura de faina
  • ½ ceasca smantana
  • 2 linguri sos in care ati gatit ciupercile
  • ¼ ceașca parmezan ras

Mod de preparare:

Puneti ciupercile uscate intr-un castron cu apa clocotita si lasati pentru 30 de minute. Scoateti din castron si taiati bucatele.

Taiati fiecare piept de pui bucati potrivite si asezonati cu sare si piper pe ambele parti.

Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie la foc mediu si gatiti ceapa, adaugand un varf de cuțit de sare, aproximativ 15-20 de minute.

Transferați ceapa pe o farfurie.

Pui in aluat cu sos de smantana

Puneti in tigaie restul de unt si adaugati ciupercile tocate.

Gatiti timp de 5-6 minute, apoi se adauga vinul, patrunjelul, și un vârf de cuțit de sare.

Fierbeti la foc mic, pana se evapora vinul.

Transferați ciuperci pe o farfurie mica, rezervand doua linguri de sos pentru sosul de smantana.

Adaugati o lingura de ulei in tigaie si adaugati pieptul de pui.

Gatiti cateva minute pe ambele parti. Se transfera pe o farfurie.

Pui in aluat cu sos de smantana

Preincalziti cuptorul la 200 C.

Plasati foile de aluat pe o suprafata de lucru unde ati presarat faina.

Puneti jumatate din gorgonzola, jumatate din amestecul de ciuperci si jumatate din ceapa caramelizata.

Adaugati pieptul de pui in partea de sus.

Pui in aluat cu sos de smantana

Ungeti foaia de aluat pe toate laturile cu amestecul de ou cu apa.

Rulati aluatul astfel incat sa inveliti umplutura. Puneti intr-o tava pe o foaie de copt.

Procedati la fel cu cealalta foaie de aluat si restul de branza,ciuperci, ceapa si piept de pui.

Ungeti cu restul de amestec de ou si pe deasupra. Coaceti pentru 30 minute.

Pui in aluat cu sos de smantana

Intre timp preparati sosul de smantana. Topiti untul intr-o craticioara la foc mediu.

Adaugati faina , smantana, amestecand continuu pana se omogenizeaza si se ingroasa.

Adaugați sosul de ciuperci si fierbeti timp de doua minute.

Pui in aluat cu sos de smantana

Reduceti focul la mic si se incorporeaza parmezanul. Amestecati pana se topeste.

Scoateti puiul din cuptor, lasati sa se raceasca, taiati si serviti cu sos de smantana.

Pui in aluat cu sos de smantana

Pui in aluat cu sos de smantana

Pui in aluat cu sos de smantana

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.