Chec de dovlecei cu morcovi

Printeaza

Chec de dovlecei cu morcovi

Ingrediente:Chec de dovlecei cu morcovi

  • 3 ouă
  • 200 ml ulei
  • 400-450 g zahăr
  • 500 g dovlecei
  • 200 g morcovi
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 lingură scorţişoară măcinată
  • 3 căni făină
  • 1 linguriţă bicar­bonat
  • 1/2 linguriţă praf copt
  • 100 g nucă măcinată
  • stafide

 

Mod de preparare:

Speli dovleceii şi morcovii, apoi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugi pe rând peste legume făina, gălbenuşurile, uleiul, aromele, bicarbonatul şi praful de copt, apoi omogenizezi compoziţia.

Separat, baţi spumă albuşurile cu sarea şi cu jumătate din cantitatea de zahăr şi le adaugi în compoziţia cu dovlecei.

Pui şi nuca măcinată şi stafidele, amesteci şi tomi compoziţia în două tăvi de chec unse cu margarină şi tapetate cu făină. Dai checul la cuptor pentru 35-40 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.