Fasole cu verdeata si bulion
PrinteazaFasole cu verdeata si bulion
- 5 kg de fasole verde, curăţată şi spălată
- o mână bună de pătrunjel verde
- câteva frunze de ţelină (spălate şi tocate mărunt)
- sare neiodată
- 3/2 kg bulion
- conservant
Mod de preparare:
Intr-o oală înaltă pui un strat nu foarte gros de fasole verde ruptă bucăţi, presari pătrunjel tocat, frunzele de ţelină şi o lingură de sare şi continui aşa până termini fasolea. Acoperi oala cu un capac şi o pui la fiert fără apă, numai cu zeama care şi-o lasă ea, iar când s-a înmuiat torni bulionul.
Nu amesteci, ci mişti oala uşor ca să nu le lipească. Când este fiartă fără să se zdrobească, pui un plic de conservant dizolvat în puţină zeamă de fasole. Cât e caldă o pui în borcane spălate ş uscate.
E bine să foloseşti borcane de 720 ml, cât pui la o mâncare. Legi sau capsezi borcanele şi le fierbi pe baie de aburi 30-35 de minute.
Poftă bună!