Supa crema de legume cu verdeata
PrinteazaSupa crema de legume cu verdeata din: cartofi, morcovi, raacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, ceapa, unt, patrunjel, sare.
- 1 kg cartofi
- 500 g morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 ceapa
- 1 lingura cu unt
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ceapa, tai-o mărunt şi fierbe-o în apă cu un praf de sare. Adaugă morcovii, ţelina, cartofii şi rădăcina de pătrunjel tăiate în cubuleţe. Când zarzavatul a început să se înmoaie, adaugă dovlecelul şi ardeiul. Lasă pe foc să fiarbă, apoi trece toate legumele printr-o sită.
Subţiază piureul obţinut cu zeama în care au fiert legumele. Lasă-I să dea în câteva clocote, potriveşte gustul de sare şi adaugă untul. Pune deasupra legumele păstrate. Serveşte supa cu verdeaţă.
Supa crema de legume cu verdeata
Pofta buna!