Ciorba de pui cu legume si smantana

Printeaza

Ciorba de pui cu legume si smantana din: carne de pui, morcovi, gulie, ceapa, patrunjel, leustean, ou, smantana, ulei, apa, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_pui_cu_legume_si_smantana

  • 600 g carne de pui
  • 2 morcovi
  • 1 gulie mică
  • 2 cepe
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • 1 ou
  • 200 ml smântână
  • 2-3 linguri ulei
  • 3 l apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli, cureţi carnea și o pui la fiert în apă cu sare. Când începe să fiarbă, înlături spuma formată. Cureţi şi speli legumele, iar morcovul, ceapa şi gulia le dai pe răzătoarea mare. Apoi le căleşti în puţin ulei şi le adaugi peste carne.

Separat, amesteci cu un tel gălbenuşul cu 200 ml de smântână şi un polonic de ciorbă fierbinte. Când carnea şi zarzavatul sunt fierte, adaugi compoziţia de smântână şi amesteci cu o lingură de lemn până se omogenizează. Potriveşti de sare şi piper, mai laşi câteva clocote şi opreşti focul. Presari pătrunjelul şi leuşteanul spălate şi tocate fin.

Ciorba de pui cu legume si smantana

Ciorba_de_pui_cu_legume_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.