Crostini cu sparanghel si sunca
PrinteazaCrostini cu sparanghel si sunca din: sparanghel verde, ricotta, ulei de masline, busuioc, susan, sunca, sare, piper.
- 24 fire de sparanghel verde
- 150 g ricotta
- 3 linguri cu ulei de masline
- 2 linguri cu busuioc tocat
- 1 bagheta cu susan sau mac
- 24 de felii subtiri de sunca cruda
- sare
- piper
Mod de preparare:
Clătiţi sparanghelul. Tăiaţi vârfurile la aceeaşi lungime, circa 5 cm, şi fierbeţi-le 3 sau 4 minute în apă clocotită, sărată, până ce se înmoaie. Păstraţi tijele pentru altă întrebuinţare. Scurgeţi vârfurile de sparanghel de apă, cu ajutorul unei strecurători.
Puneţi-le repede într-un castron cu apă şi glasoane ca să nu se mai înmoaie şi să-şi păstreze culoarea. Scurgeţi pe hârtie absorbantă. Puneţi ricotta într-un bol cu ulei de măsline şi busuioc şi amestecaţi cu o furculiţă până se obţine un amestec omogen. Săraţi şi piperaţi.
Tăiaţi bagheta în 24 de felii de circa 1 cm grosime. Prăjiţi pâinea uşor, apoi ungeţi cu ricotta cu busuioc. Infăşuraţi fiecare vârf de sparanghel într-o fâşie de sunca şi aşezaţi-l pe o felie de pâine. Presăraţi puţin piper înainte de a servi.
Crostini cu sparanghel si sunca
Pofta buna!