Crostini cu sparanghel si sunca

Printeaza

Crostini cu sparanghel si sunca din: sparanghel verde, ricotta, ulei de masline, busuioc, susan, sunca, sare, piper.

Ingrediente:Crostini_cu_sparanghel_si_sunca

  • 24 fire de sparanghel verde
  • 150 g ricotta
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2 linguri cu busuioc tocat
  • 1 bagheta cu susan sau mac
  • 24 de felii subtiri de sunca cruda
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Clătiţi sparanghelul. Tăiaţi vârfurile la aceeaşi lungime, circa 5 cm, şi fierbeţi-le 3 sau 4 minute în apă clocotită, sărată, până ce se înmoaie. Păstraţi tijele pentru altă întrebuinţare. Scurgeţi vârfurile de sparanghel de apă, cu ajutorul unei strecurători.

Puneţi-le repede într-un castron cu apă şi glasoane ca să nu se mai înmoaie şi să-şi păstreze culoarea. Scurgeţi pe hârtie absorbantă. Puneţi ricotta într-un bol cu ulei de măsline şi busuioc şi amestecaţi cu o furculiţă până se obţine un amestec omogen. Săraţi şi piperaţi.

Tăiaţi bagheta în 24 de felii de circa 1 cm grosime. Prăjiţi pâinea uşor, apoi ungeţi cu ricotta cu busuioc. Infăşuraţi fiecare vârf de sparanghel într-o fâşie de sunca şi aşezaţi-l pe o felie de pâine. Presăraţi puţin piper înainte de a servi.

Crostini cu sparanghel si sunca

Crostini_cu_sparanghel_si_sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.