Ardei umpluti cu carne de porc sau de vita
PrinteazaArdei umpluti cu carne de porc sau de vita din: ardei grasi, bulion, faina, ulei, sare, piper, boia, pulpa de porc, orez, bulion, ceapa, ou, cimbru verde, sare, pipe.
- 15 ardei grasi
- 1 cana bulion
- 3 linguri rase faina
- 4 linguri ulei
- sare
- piper
- boia
umplutura:
- 800 g pulpa de porc sau de vita
- 300 g orez cu bob rotund
- 200 ml bulion
- 1 ceapa mare
- 2-3 linguri ulei
- 1 lingurita boia
- 1 ou
- cimbru verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat. Se toacă ceapa măru nt şi se presară peste carne boia, cimbru, sare, piper. Se adaugă şi orezul. Se pun la călit câteva minute. Se încorporează şi oul. Se taie partea de sus a ardeilor şi se curăţă de cotoare. Se trec sub jet de apă să se cureţe de seminţe.
Se umple fiecare ardei cu compoziţia pregătită, dar se păstrează locîn partea de sus a ardeilor casănu iasă umplutura atunci când se va umfla orezul. Se alege o oală încăpătoare. Ardeii se aşază în cratiţă cât mai înghesuiţi, să nu se răstoarne. Se pun deasupra căpăcelele. Se acoperă cu apă până lajumătate. Se presară 2 linguriţe de sare şi se lasă să fiarbă. Când începe să clocotească se dă focul la mediu şi se mai lasă încă 45 de minute.
Se încinge uleiul şi se adaugă făina dizolvatăîntr-o cană de bulion. Se stinge cu o cană cu apă rece. Se lasă la fiert. Când sunt gata ardeii, se toarnă acest sos peste ei şi se mai lasăsă fiarbă încă 1o minute. Se pot servi cu smântână.
Ardei umpluti cu carne de porc sau de vita
Pofta buna!