Mititei romanesti
PrinteazaMititei romanesti din: carne, slanina, usturoi, bicarbonat de sodiu, apa, sare, piper.
- 800 g carne
- 30 g slănină
- 4-5 căţei de usturoi
- ½ linguriţă bicarbonat de sodiu
- 4-5 linguri apă
- sare
- piper negru și roșu măcinat
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele cîte 30-50 g, se sărează, se lasă într-un vas la temperatura camerei pentru 2-3 ore, apoi se acoperă cu un capac şi se pune la rece pentru 24 ore. Carnea se dă prin maşina de tocat, apoi slănina şi usturoiul.
În tocătură se adaugă piperul, ardeiul, bicarbonatul de sodiu, apa sau bulionul rece, se amestecă bine şi se pune la rece pentru 3-4 ore. Se demontează cuţitul şi reţeaua maşinii de tocat si se montează tubul în formă de pîlnie. Pentru ca mititeii să nu se lipească, tubul şi mîinile se ung cu ulei.
Tocătura se dă prin maşina de tocat, formîndu-se nişte cîrnăciori nu prea mari, care se pun într-o tavă unsă cu ulei, iar pînă la prăjire se ţin la rece. Mititeii se prăjesc la grătar, întorcîndu-se periodic ca să se rumenească bine pe toate părţile.
Mititei romanesti
Pofta buna!
Astea fac baza oricarei petreceri 🙂