Empanadas cu carne si ciuperci
PrinteazaEmpanadas cu carne si ciuperci din: faina, unt, oua, sare, carne tocata de pui, ciuperci, ceapa verde, usturoi, morcov, boia iute, cimbru, sare, piper, ulei, patrunjel.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 2 oua
- 1/2 lingurita sare
pentru umplutura:
- 500 g carne tocata de pui
- 200 g ciuperci
- 2 legaturi ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 1 morcov
- boia iute
- cimbru
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel
Mod de preparare:
Intr-un vas, amesteci făina cu untul tăiat cubuleţe. Adaugi ouăle, sarea şi frămânţi un aluat pe care îl dai la frigider 20 de minute.
Pentru umplutură, cureţi legumele, verdeţurile şi le speli. Tai mărunt ciupercile, razi morcovul, zdrobeşti usturoiul şi toci ceapa verde. Incingi puţin ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa, usturoiul şi morcovul ras. Adaugi carnea de pui tocată şi o căleşti până când scade toată zeama.
Adaugi ciupercile, pătrunjelul tocat si condimentezi cu boia iute, cimbru, piper si sare dupa gust. Dai tigaia deoparte si lasi umplutura sa se raceasca. Scoti aluatul de la frigider si intinzi o foaie subtire de aproximativ 1 cm. Tai cercuri cu diametru de 10 cm.
In mijlocul lor pui o lingura de umplutura. Le impaturesti si le presezi pe margini. Intr-o tava tapetata in prealabil cu ulei si faiana, asezi pateurile cu carne. Dai la cuptor in jur de 40 de minute, pana se rumenesc frumos. Servesti empanadas calde, insa sunt excelente si reci.
Empanadas cu carne si ciuperci
Pofta buna!