Cotlet de miel cu Pinot noir

Printeaza

Cotlet de miel cu Pinot noir din: cotlet de miel, miere, pinot noir, ulei de masline, usturoi, otet balsamic, sare, piper.

Ingrediente:Cotlet_de_miel_cu_Pinot_noir_1

  • 3 bucati cotlet de miel cu os, neportionat (circa 6-8 coaste pe fiecare)
  • 2 linguri miere lichida

marinata cu pinot noir:

  • 2 cani pinot noir
  • 1/4 cana ulei de masline
  • 3 linguri rozmarin proaspat tocat
  • 2 linguri usturoi bine zdrobit
  • 2 lingurite otet balsamic de buna calitate
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat

 

Mod de preparare:

Preparaţi marinata combinând ingredientele. Curăţaţi grăsimea de pe carne, lăsând doar un strat de cel mult 5 mm grosime. Curăţaţi coastele, astfel încât osul să rămână liber pe o lungime de 3-1 cm. Puneţi bucăţile de cotlet pe o tavă, turnaţi marinata şi tăvăliţi-le bine prin ea. Acoperiţi tava, băgaţi la frigider pentru cel puţin 2 ore (o puteţi lăsa şi peste noapte), întoarcând carnea din când în când.

Scoateţi-o din frigider cu 1 oră înainte de preparare. Păstraţi marinata.

Preparaţi jarul. Puneţi întâi cotletele la temperatură mare, în zona foarte încinsă, cu grăsimea în jos. Lăsaţi-le timp de 1 min. întoarceţi-le şi mai lăsaţi-le 1 min. Mutaţi-le apoi într-o zonă cu temperatură medie sau ridicaţi grătarul (la cca 15 cm de jar), întorcându-le iar cu partea cu grăsime în jos.

Lăsaţi-le 6-8 min, ungând ocazional cu marinată, întoarceţi-le iar, ungeţi cu marinată şi lăsaţi-le la fript alte 6-8 min, sau până când s-au pătruns atât cât doriţi. Ideal ar fi să folosiţi un termometru special pentru carne: 49-50°C – în sânge; 52-52°C – mediu; 54-55°C – bine făcută.

Puneţi pe foc, într-o crăticioară, marinata cu mierea. Lăsaţi-o să fiarbă mocnit, până scade cam la jumătate. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga puţin vin. Luaţi carnea de pe grătar şi puneţi- o pe un fund de lemn. Lăsaţi-o să stea 15 min, apoi tâiaţi-o felii, între coaste. Serviţi imediat, cu marinata scăzută.

Cotlet de miel cu Pinot noir

Cotlet_de_miel_cu_Pinot_noir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.