Roşii umplute cu anşoa

Printeaza

Roşii umplute cu anşoa din: rosii, fileuri de ansoa, capere, usturoi, patrunjel, paine, parmezan, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, salata verde.

Ingrediente:Rosii_umplute_cu_ansoa

  • 8 rosii
  • un borcanel cu fileuri de ansoa
  • o lingura cu capere
  • 3 catei de usturoi
  • o jumatate de legatura de patrunjel
  • doua felii de paine
  • 100 g parmezan
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • mozzarella
  • salata verde

 

Mod de preparare:

Roşiile se spală, se taie un căpăcel, se scobesc în interior şi se condimentează. Se întorc cu gura în jos şi se aşază pe un grătar de bucătărie. Intr-un bol se amestecă miezul roşiilor tocat mărunt cu pâinea ruptă bucăţele şi usturoiul tocat. Se presară pătrunjel după gust, se adaugă căteva fileuri de anşoa, caperele tocate, sare şi piper.

Se presară jumătate din cantitatea de parmezan dat pe râzătoare, se adaugă puţin ulei de măsline şi se amestecă bine ca să se omogenizeze compoziţia. Se umplu roşiile cu acest amestec, se aşază într-o tavă stropită cu ulei, se acoperă cu fileurile de anşoa rămase şi capacele tăiate.

Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 10-15 minute. Se servesc, simple cu o salata verde sau felii de mozzarella.

Roşii umplute cu anşoa

Rosii_umplute_cu_ansoa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.