Roşii umplute cu anşoa
PrinteazaRoşii umplute cu anşoa din: rosii, fileuri de ansoa, capere, usturoi, patrunjel, paine, parmezan, ulei de masline, sare, piper, mozzarella, salata verde.
- 8 rosii
- un borcanel cu fileuri de ansoa
- o lingura cu capere
- 3 catei de usturoi
- o jumatate de legatura de patrunjel
- doua felii de paine
- 100 g parmezan
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- mozzarella
- salata verde
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se taie un căpăcel, se scobesc în interior şi se condimentează. Se întorc cu gura în jos şi se aşază pe un grătar de bucătărie. Intr-un bol se amestecă miezul roşiilor tocat mărunt cu pâinea ruptă bucăţele şi usturoiul tocat. Se presară pătrunjel după gust, se adaugă căteva fileuri de anşoa, caperele tocate, sare şi piper.
Se presară jumătate din cantitatea de parmezan dat pe râzătoare, se adaugă puţin ulei de măsline şi se amestecă bine ca să se omogenizeze compoziţia. Se umplu roşiile cu acest amestec, se aşază într-o tavă stropită cu ulei, se acoperă cu fileurile de anşoa rămase şi capacele tăiate.
Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc potrivit 10-15 minute. Se servesc, simple cu o salata verde sau felii de mozzarella.
Roşii umplute cu anşoa
Pofta buna!