Cartofi gratinati cu cascaval

Printeaza

Cartofi gratinati cu cascaval din: cartofi, smantana, lapte, usturoi, vin, unt, branza, sare, piper, sunca de praga si cascaval.

Ingrediente:Cartofi_gratinati_cu_cascaval

  • 2 kg cartofi
  • 300 ml smantana
  • 250 ml lapte
  • 20 g usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 50 g unt
  • 100 g branza tare
  • 10 g sare
  • 10 g piper alb
  • 50 g sunca de praga
  • 50 g cascaval

 

Mod de preparare:

Speli, cureţi cartofii, îi tai feliuţe şi îi pui într-o tavă. Torni 200 ml de smântână, lapte, şuncă tăiată feliuţe, unt, usturoi, sare şi piper şi dai tava la cuptor. Separat, într-o crăticioară, fierbi vi­nul cu brânza, adaugi 100 ml smân­tână şi amesteci până obţii un sos cremos pe care-l torni peste carto­fii din tavă.

Cu 10 minute înainte de a scoate tava adaugi caşcaval ras sau tăiat şuviţe şi laşi să se gratineze.

Cartofi gratinati cu cascaval

Cartofi_gratinati_cu_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.