Carne de curcan pe pat de aluat
PrinteazaCarne de curcan pe pat de aluat din: faina, sare, unt, galbenusuri, apa, carne de curcan, bacon, ceapa verde, ciuperci, oua, smantana, cascaval, miez de floarea soarelui, sare, ulei, piper.
pentru aluat:
- 175 g faina
- 1 varf de cutit cu sare
- 100 g unt
- 3 galbenusuri
- 3 linguri apa rece
pentru umplutura:
- 600 g carne de curcan
- 200 g bacon
- 3 legaturi ceapa verde
- 300 g ciuperci
- 4 oua
- 5 linguri smantana
- 150 g cascaval
- 1 mana mieji floarea soarelui
- 1 legatura patrunjel
- sare
- ulei
- piper
Mod de preparare:
Amesteci faina cu un praf de sare si adaugi untul taiat. Faci o adâncitură în centru, pui gălbenuşurile, torni apa şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl pui la rece 30 de minute. Pentru umplutură, speli carnea şi o pui la fiert cu o jumătate de linguriţă de sare. Este gata când furculiţa intră uşor în ea. Apoi o scurgi şi o laşi să se răcească.
Cureţi şi speli ceapa verde şi ciupercile, le scurgi şi le toci mărunt. încingi două linguri de ulei într-o tigaie şi căleşti ceapa tocată mărunt. Când s-a înmuiat puţin, adaugi ciupercile şi baconul tăiat cubuleţe. Ţii pe foc circa 4 minute şi apoi laşi la răcit.
Toci carnea de curcan, adaugi ceapa, baconul si ciupercile calite. Spargi ouăle, adaugi smântână, pătrunjelul tocat, sarea şi piperul, după gust. Amesteci până se omogenizează ingredientele. Scoţi coca de la frigider şi o întinzi într-un vas termorezistent, îmbraci şi pereţii până la jumătate, înţepi cu furculiţa şi o coci în cuptorul preîncălzit 10 minute.
Scoţi şi laşi puţin la răcit. Torni compoziţia de carne peste aluat, presari caşcavalul ras şi miejii de floarea-soarelui. Introduci din nou în cuptor pentru 10 minute. Serveşti tarta călduţă, decorată cu frunze de salvie sau de oregano.
Carne de curcan pe pat de aluat
Pofta buna!